Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie op de kinderleeftijd. Patiënten met koemelkallergie kunnen zich presenteren met een breed scala aan klachten. Klachten doen zich voor in meerdere orgaansystemen. De ‘gouden standaard’ om een koemelkallergie vast te stellen is een dubbelblinde placebogecontroleerde voedselprovocatietest. De behandeling bestaat uit het elimineren van koemelk uit het dieet. Naar schatting is op de leeftijd van 1 jaar 75% van de aangedane kinderen met een koemelkallergie tolerant geworden voor koemelk, en 90% op de leeftijd van 4 jaar. Alle zuigelingen met een koemelkallergie worden rond hun eerste verjaardag opnieuw getest door middel van een voedselprovocatie om te kijken of er tolerantie is opgetreden.
Cow’s milk allergy is the most common food allergy among children. Patients with cow’s milk allergy may present a wide range of complaints. Complaints can occur in multiple organ systems. The gold standard to confirm a diagnosis of cow’s milk allergy is the double-blind placebo-controlled food challenge. The treatment consists of the elimination of cow’s milk from a child’s diet.It is estimated that at the age of 1 year, 75% of children with cow’s milkallergy have become tolerant to cow’s milk, and 90% at the age of 4 years. It is recommended to expose all infants with cow’s milk allergy to cow’s milk at the age of 1 year to see if they have become tolerant.
Auteur(s) |
B. Dontje
L. Hulshof A.B. Sprikkelman |
---|---|
Rubriek | Medisch |
Publicatiedatum | 5 juni 2015 |
Editie | Ned Tijdschr Tandheelkd - Jaargang 122 - editie 6 - juni 2015; 318-321 |
DOI | https://doi.org/10.5177/ntvt.2015.06.15108 |
Er zitten geen programma's in het winkelmandje