× ABONNEREN

Voeding en kanker van de mond- en de keelholte

Door op 01-10-2008

Ruim 30% van alle gevallen van kanker zijn vermijdbaar door verbetering van voedingsgewoonten en verhoging van lichamelijke activiteit. Zo luidt de conclusie van een onlangs verschenen systematisch literatuuronderzoek naar voeding, lichamelijke activiteit en kanker. In Nederland krijgt 1 op de 100 mannen en 1 op de 160 vrouwen kanker van de mond- of de keelholte. Belangrijkste risicofactoren zijn roken en overmatig alcoholgebruik. Ruime consumptie van groenten en fruit kan volgens het systematisch literatuuronderzoek het risico van deze vorm van kanker verminderen.

Informatie

Auteur(s) E. Kampman
Rubriek Medisch
Publicatiedatum 1 oktober 2008
Editie Ned Tijdschr Tandheelkd - Jaargang 115 - editie 10 - oktober 2008 ; 558-562

Winkelmandje

Er zitten geen programma's in het winkelmandje